De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.
-Efézusi levél 2:4-9.

Oldalak

2012. január 1., vasárnap

2011- Karácsony

Íme néhány karácsonyi gondolat és kép 2011 Karácsonyáról.
Karácsonykor azt ünnepeljük, hogy 'Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.'( János ev. 1:14) 'Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel.' (Efézusbeliekhez írt levél 1:7-8).




Máté 1,21 Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből.

Számomra a karácsonynak az egyik üzenete, éppen az, hogy Jézus szabadítóként jött közénk, mert meg akar és meg tud szabadítani a bűneinkből. Ő az egyetlen szabadító.

János 8,36 Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.
...

Ennek a szabadításnak a valóságát megélni naponta és erről bizonyságot tenni az egyik legkiváltságosabb és legfelelősségteljesebb feladat, szolgálat amely minden igazi hívő emberre bízatott. 

 Ennek a megélését kívánom minden kedves olvasónak.

Érdemtelenségünk ellenére Isten elküldte az Ő Egyszülött Fiát, hogy megváltson a bűneinkből, és megmutassa nem csak irántunk való szeretetét is, hanem igazságát és bűn iránti gyűlöletét. Mi a saját halálunkkal sem fizethettük volna meg lelkünk szabadságát, Jézus volt a tökéletesen tiszta áldozat, Aki váltságot hozhatott nekünk, az egyetlen út az Atyához.
Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb,hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké; és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
(Filippibeliekhez írt levél 2:9-11.)

       Jézus Krisztus születésnapján ne veszítsük szem elől jövetelének célját a megváltás munkáját, a keresztet.

Nincsenek megjegyzések: