De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.
-Efézusi levél 2:4-9.

Oldalak

2012. január 1., vasárnap

Rólunk

Kik a Baptisták?
A kétezer éves keresztyénség ideje alatt a reformációval egy időben jött létre az a bibliai alapelveket követő evangéliumi ébredési mozgalom, melynek mai utódai vagyunk. Magyar részre több mint 475 évvel ezelőtt érkeztek Svájcból az első baptista hitelveket valló misszionáriusok, akik közül sokan hitük miatt mártírokká lettek. A népegyházi protestáns hittestvérektől a baptistákat az különbözteti meg, hogy a bibliai hitvalló felnőtt keresztséget gyakorolják. Legnagyobb létszámban a baptisták az amerikai kontinensen élnek. A nagyvilágon élő baptisták száma családtagjaikkal együtt több mint százmillióra tehető. Hazánkban 150 éve működik szervezett formában a baptista misszió. Jelenleg kettőszáz ezerre tehető a Kárpát-medence területén élő magyar és más nemzetiségű hitvalló baptisták és hozzá-tartozóik létszáma.
Hitünk alapja kizárólagosan a Biblia. Valljuk a Szentháromságot. A többi egyházzal jó kapcsolatokat ápolunk, tiszteletbe tartjuk a lelkiismereti és vallásszabadságot.

Kik vagyunk mi?

Az Ungvári Magyar Baptista Gyülekezet, egy kisebb létszámú, közösség. Igyekszünk a hétköznapokban megélni mindazt, amire tanít bennünket Isten a Biblián keresztül. Nem vagyunk tökéletes emberek, de szeretjük az Úr Jézus Krisztust és az Ő kegyelméből élünk nap, mint nap.
A gyülekezet rendszeres istentiszteletei egy olyan közösségi alkalom lehetőségét biztosítják, ahol:

    Építhetsz baráti kapcsolatokat
    Megismerheted Istent és a Biblia tanításait
    Találhatsz meleg családi légkört
    Elmondhatod bizonyságtételeidet és élményeidet
    Tapasztalhatsz igazi és őszinte imaközösséget
 

Nincsenek megjegyzések: