De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.
-Efézusi levél 2:4-9.

Oldalak

2012. január 4., szerda

Valamit vagy valakit vársz?

Ma olyan világban élünk, ahol mindenki vár valamit. Van, aki nem meri kimondani, de ott van a szíve mélyén. Tudod ma sokan, szeretik a változatosságot. Várnak arra, hogy történjen érdekes dolog körülöttük. Egyesek úgy néznek egy újabb év felé, hogy a szívükbe egy kis reménység van. Csak hoz jót ez az év? Csak sikerül megvalósítani terveimet?
Van, aki azért vár váltózásra, mert elégedetlen a helyzetével. Így ahogy most van az nem jó. Ha megkérdezed az osztálytársad, vagy a munkatársad hamar kiderül, hogy mire is vár valójában. Az élet sokszor nagyon keserűnek, vagy üresnek tűnik némelyek számára. Nincs életkedv az emberekben. Sok fiatal előtt nincsenek célok, amiket érdemes lenne megvalósítani. Másokban nincs semmilyen remény, sem a jelenre, sem a jövőre nézve.
És te? Te mit vársz? Elégedett vagy a helyzeteddel? Mire vágyol úgy igazán? Milyen terveket szeretnél megvalósítani ebben az évben? Hogyan tekintesz a jövőre?
Érdekes az, hogy a legtöbb ember nem valakit vár, hanem valamit. A megoldást nem valakiben, hanem valamiben látja. Ez azt jelenti majd csak jobb körülmények lesznek. Hátha lesz fizetésemelés. Azzal a fiúval vagy lánnyal csak jól fog alakulni a dolog, úgymond csak “összejön valami”. Végül is, ha a külső körülmények kedvezők lesznek, akkor a problémáim is megoldódnak.
Figyelj, igazából változást számodra nem valami, hanem valaki hozhat. Itt nem egy fiúra vagy lányra gondolok, aki éppen hozzád illő lenne. Az a valaki nem más, mint az Úr Jézus. Ő tud igazán változást hozni a te életedben. Nélküle valóban céltalan és reménytelen az élet. Hadd mondjak neked egy dolgot őszintén. Figyelj, ha, nem lenne, Megváltom, ha nem lenne egy szerető Uram, akkor itt nagyon egyedül lennék, és én lennék az egyik legboldogtalanabb és legnyomorultabb ember. Hála az Úrnak, hogy egyik legboldogabb ember lehetek Krisztusban.
Mi van, amikor sok problémával küszködsz, vagy úgy érzed, hogy senki nem ért meg és igazán senki nem tud segíteni rajtad. Vagy ha éppen szerelmes vagy. Mégis, hogy gondolod, mi tud segíteni rajtad? Mitől vagy kitől vársz megoldást? Mi az a “valami” amitől rendbe jönnek a dolgok?
Amire te azt gondolod, hogy nincs kiút, Jézus Krisztusnál arra is van megoldás. Remélem megérted, hogy neked nem valamire, hanem valakire, pontosabban Jézus Krisztusra van szükséged. Mert ha csak valamid van, és nem Valakid akkor nagyon nyomorult ember vagy. Az Úrral való közösség az, ami egészen más életkedvet tud adni neked.
Vágyol arra, hogy kiönthesd a szívedet Őelőtte? Vágyol naponta, hogy megoszd vágyaidat, terveidet Jézus Krisztussal? Vágyol naponta hogy teljesen Őreá bízd az életed? Vágyol közösségi alkalmakra, amik által az Ő jelenlétébe lehetsz? Vágyol arra, hogy igazán megtérj és Őt kövesd?
Ki tudod mondani őszintén a zsoltáríróval: “Várom az Urat, várja az én lelkem és bízom az Ő ígéretében.” Zsolt 130, 5.
Kész vagy naponta várni az Urat, a vele való személyes találkozást, hisz egészen másképp telik el egy nap Ővele, az Ő közelségében. Ragyogjon fel előtted a kereszt, és csordultig legyen a szíved az Ő jelenlétével.
                                                                                                                                    Kelemen Szabolcs

Nincsenek megjegyzések: