De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.
-Efézusi levél 2:4-9.

Oldalak

2012. január 21., szombat

Elgondolkoztató gondolatok

Elgondolkoztató
„...ugyanabból a szájból jön ki az áldás és az átok. ...nem kellene ennek így lennie."
(Jakab 3,10)

Megdöbbentő, hogy valaki mennyire „szent tűzzel" ég vasárnap, és mennyire láthatatlan keresztyénné válik a hétköznapokban.

Megdöbbentő, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik!

Megdöbbentő, hogy azt elhiszik, amit az újságok írnak, de megkérdőjelezik, amit a Biblia leír. 

Megdöbbentő, hogy sokan úgy akarnak a mennybe jutni, hogy abból semmit se kelljen hinni, gondolni vagy cselekedni, amit a Biblia mond.

Megdöbbentő, hogy sokan azt mondják: „Én hiszek Istenben" -, de a Sátánt követik, aki maga is tudja, hogy van Isten.

Megdöbbentő, mennyi viccet adnak tovább az emberek, amelyek futótűzként terjednek el, de amit az Úr Jézusról hallanak, azt kétszer is meggondolják, hogy másokkal megosszák.

Megdöbbentő, hogy a vulgáris, a durva, a sikamlós és az obszcén szövegek szabadon terjednek a médiában, de a Jézus Krisztusról szóló nyilvános beszélgetéseket elnyomják az iskolákban és a munkahelyeken.

Megdöbbentő, hogy mennyivel jobban aggaszt egyeseket az, hogy mit gondolnak róluk mások, de annál kevésbé, hogy mit gondol róluk Isten!

Igazság: ha azt kapjuk, amit érdemlünk.

Irgalom: ha nem azt kapjuk, amit érdemlünk.

Kegyelem: amikor megkapjuk azt, amit nem érdemeltünk meg.

Forrás: http://testverek.gportal.hu/gindex.php?pg=24420070

Nincsenek megjegyzések: